30.10.2019. 21:04
0
Turska vojska se sukobila sa sirijskim snagama
Po prvi put nakon što je dogovoreno primirje u vezi Sirije, vojska te zemlje se sukobila sa turskim snagama u blizini pograničnog grada Ras al Aina, objavili su mediji.

Kao razlog za ovaj sukob jeste stav Ankare, kojom je rečeno da Turska zadržava pravo pokretanja još jedne ofanzive protiv kurdske milicije.

Agencije navode da detalji sukoba nisu poznati, ali sirijski pobunjenici koje podržava Turska su kazali da je do naizmjeničnih sukoba sa sirijskim trupama došlo južno od Ras al Aina.

Sirijske trupe su se ranije sa sirijskim Kurdima dogovorile da zauzmu pozicije u ovoj oblasti, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.