6.11.2019. 21:53
0
Skandal u Mađarskoj: Političar snimljen na seks orgijama
Zsolt Borkai, gradonačelnik sjevernozapadnog mađarskog grada Györa i nekadašnji olimpijski pobjednik u gimnastici, koji se nedavno uoči lokalnih izbora našao u središtu skandala, podnio je ostavku, objavili su mađarski mediji.

Borkai je gradonačelnik Gyora, a dolazi iz redova Fidesza, vladajuće stranke Viktora Orbana. Novinar Balazs Cseko na Twitteru tvrdi kako su slike objavljene devet dana prije izbora u Mađarskoj, a na njima se nalazi Borkai u društvu nekoliko prostitutki na brodu blizu Dubrovnika. Kako piše Cseko, Borkai je bio predsjednik mađarskog Olimpijskog odbora od 2010. do 2017., ali je izgubio Orbanovo povjerenje prije dvije godine.

U medije su procurile eksplicitne fotografije i videa na kojima se mađarski gradonačelnik seksa s navodnim prostitutkama na jahti pored Dubrovnika.

Nakon objave snimki, gradonačelnik je objavio fotografiju sa svojom obitelji napisavši: “Držimo se u dobru i u zlu”. Ipak, Borkai se u prvoj izjavi za medije ispričao svojoj obitelji, ali je ustrajao da nije prekršio zakon te da na spornim snimkama i fotografijama nije koristio javna sredstva.

Naveo je kako su “laži objavljene o njemu potekle od opozicije koja tako nastoji odvratiti pozornost od vlastite nesposobnosti”, javlja mađarski medij Hungary today, prenose 24sata.hr.

Potom je u otvorenom pismu objasnio da su na lažnom blogu objavljene gomile lažnih informacija koje su mnogi mediji prenijeli ne dovodeći u pitanje njihovu istinitost.

- Mislim da je to bila pomno smišljena i profesionalno pripremljena zamka koja je trebala poslužiti za dobivanje važnih političkih poena, ali i materijalne koristi. To je bilo širenje lažnih vijesti. Ne ponosim se onim što sam učinio i ispričavam se svima koji su se razočarali u mene. Ja sam sportaš, nikada se nisam drogirao i nisam bio umiješan u korupciju. Priznajem da je snimka autentična, o svom trošku bio sam na tom putovanju, ali sve ostale informacije su utemeljene na lažima - poručio je.

- Prihvaćam posljedice i preuzimam odgovornost. Volim Győr, ali ne želim ometati daljnji razvoj grada. U petak u 16 sati podnijet ću ostavku. Želim da moju dužnost preuzme netko tko zaslužuje voditi naš voljeni grad - navodi u pismu.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.