8.11.2019. 14:36
0
Iran oborio bespilotnu letjelicu iznad južnog grada Mahshahra
FOTO: Ilustracija
Iranske snage u petak su oborile bespilotnu letjelicu koja je pripadala stranoj zemlji, izvijestila je državna novinska agencija IRNA pozivajući se na iranskog zvaničnika.

- Srušena bespilotna letjelica definitivno je pripadala stranoj zemlji. Njegova olupina je otkrivena i istražuje se - rekao je guverner iranske pokrajine Khuzestan, Gholamreza Shariati, prenosi IRNA.

Iranski mediji ranije su objavili da je vojska oborila bespilotnu letjelicu iznad zaljevskog lučkog grada Mahshahra u pokrajini Khuzestan, ne navodeći daljnje detalje.

U službenim i iranskim novinama nije pisalo da li se radi o vojnim ili civilnim bespilotnim letjelicama ili iz koje zemlje dolazi.

Iranski suparnik Izrael odbio je da komentariše incident, a glasnogovornik izraelske vojske je rekao da ne komentariše izvještaje stranih medija.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.