10.11.2019. 18:27
0
Kralj Jordana: Preuzet ćemo zemlje koje su pod zakupom Izraela
Kralj Jordana Abdulah Drugi izjavio je danas da će dva parčeta zemlje, koje je zakupio Izrael, biti vraćena pod "pun suverenitet" Jordana u vrijeme kada dvije zemlje obeležavaju 25-ogodišnjicu od potpisivanja mirovnog sporazuma.

Izrael je imao kontrolu nad poljoprivrednim zemljištem više od 70 godina i toj zemlji je, prema sporazumu iz 1994. godine, dozvoljeno da zakupi oblasti, uz pretpostavku da će sporazum biti ponovo produžen.

Uprkos rastućem nepovjerenju u odnosima između dvije zemlje, Izrael je vjerovao da će biti pronađeno rješenje, ali izgleda da je obraćanje kralja Abdulaha Drugog u parlamentu stavilo tačku na te nade i da je Jordan spreman da preuzme punu kontrolu nad tim oblastima ove sedmice, prenose Nezavisne.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.