12.11.2019. 19:15
0
Napad natrijum-hidroksidom u vrtiću, povrijeđeno 51 dijete
U jednom vrtiću na jugozapadu Kine povrijeđeno je 51 dijete i troje vaspitača kada ih je napadač isprskao natrijum-hidroksidom.

Kineska agencija Sinhua je javila da se sve odigralo u ponedjeljak popodne u vrtiću u provinciji Junan, dodajući da su dvije osobe zadobile teže povrede.

Napadač, koji je identifikovan samo kao Kong, uhapšen je sat vremena poslije napada.

Policija je navela da je on ovim činom navodno želio da se "osveti društvu".

Natrijum-hidroksid, poznat i kao kaustična soda, koristi se za proizvodnju brojnih proizvoda, uključujući sapun, papir i razne boje, napominje CNN.

Izloženost kaustičnoj sodi može dovesti do operkotina ili iritacije očiju i kože, a moguće su i alergijske reakcije kao i privremen gubitak kose.

CNN podsjeća da je u oktobru prošle godine žena nožem povrijedila najmanje 14 djece u vrtiću u centralnim dijelovima Kine, dok je godinu ranije 11 mališana povrijeđeno kada ih je u vrtiću nožem napao muškarac.


(Lejla Trle)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.