19.11.2019. 8:28
0
Mike Pompeo će objaviti kako Amerikanci sve više podržavaju gradnju izraelskih naselja na Zapadnoj obali
Očekuje se da američki državni sekretar Mike Pompeo u ponedjeljak objavi ublažavanje američke pozicije prema izraelskim naseljima na okupiranoj Zapadnoj obali, saopćio je danas zvaničnik Trumpove administracije.

Očekuje se da Pompeo večeras po srednjovropskom vremenu izjavi da se administracija predsjednika Donalda Trumpa neće više povinovati pravnom mišljenju State Deprtmenta iz 1987. godine u kome se navodi da naselja "nisu u skladu s međunarodnim pravom", saopćio je zvaničnik.

Taj potez vjerovatno će pozdraviti izraelski desničarski premijer Benjamin Netanyahu i razbjesnit će Palestince i druge zemlje koje nastoje razriješiti bliskoistočni sukob, prenosi  Reuters.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.