20.11.2019. 9:55
0
Ubijeno 11 osoba u izraelskom zračnom napadu na Damask
U današnjim izraelskim zračnim udarima u Siriji ubijeno je 11 osoba, objavio je Sirijski opservatorij za ljudska prava sa sjedištem u Britaniji.

Sirijski opservatorij, opoziciona  aktivističku grupu s mrežom aktivista širom Sirije, navodi kako je u izraelskim zračnim napadima među 11 poginulih, sedam ne-Sirijaca koji su najvjerojatnije Iranci.

Sirijski državni mediji prethodno su izvijestili da su u izraelskim zračnim napadim u predgrađima Damaska ubijena dva civila,  te da ima i ranjenih,  prenosi AP.

Izraelska vojska saopćila je da je u srijedu pogodila desetak iranskih ciljeva u Siriji, tokom  "širokog" napada, koji je bio odgovor na raketnu vatru na izraelsku Golansku visoravan dan prije.

Izraelska vojska objavila je  kako su njeni borbeni avioni pogodili više ciljeva iranskih elitnih Quds snaga, uključujući rakete zemlja-zrak, skladišta oružja i vojne baze. Nakon što je sirijska vojska ispalila raketu protuzračne odbrane, izraelska vojska objavila je da je uništen i niz baterija sirijske zračne odbrane.

I Sirijski opservatorij navodi kako su izraelski zračna napadi ciljali skladišta oružja koja pripadaju iranskim elitnim Quds snagama u predgrađima Damaska Kisweh i Qudsaya.

Rami Abdurrahman, koji predvodi Sirijski opservatorij , je  rekao da je u udarima u srijedu napadnuto još nekoliko područja, uključujući zračnu bazu Mazzeh u zapadnom Damasku, gdje su stacionirane jedinice sirijske protuzračne odbrane.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.