26.11.2019. 20:14
0
Problemi za Trumpa: Njegov opoziv podržava čak 50 posto građana Amerike
Nova anketa CNN-a, inače velikog kritičara aktuelnog predsjednika SAD pokazuje da je čak 50 posto građana Amerike za opoziv Donalda Trumpa.

Istovremeno rezultati ankete pokazuju snažnu podijeljenost republikanskih i demokratskih birača po tom pitanju.

Birači nezavisnih kandidata podijeljeni su po pitanju Trumpovog opoziva te ih 47 posto podržava, dok se 45 posto protivi.

FiveThirtyEight, firma koja se bavi analiziranjem podataka više istraživanja javnog mnijenja, utvrdila je kako 83 posto demokratskih glasača podržava opoziv, za razliku od 71 posto prije otkrivanja razgovora Donalda Trumpa i ukrajinskog predsjednika, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.