5.12.2019. 21:21
0
Trump o proceduri pisanja optužnice protiv njega: Pobijedit ćemo
Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump smatra da će pobijediti u borbi s poslanicima koji su u borbi za njegovo smjenjivanje danas pokrenuli proceduru pisanja formalne optužnice protiv njega.

- Dobra vijest je ta da republikanci nikad nisu bili toliko ujedinjeni - naveo je Trump na Twitteru i dodao: 

- Pobijedit ćemo!

Procedura za smjenjivanje Trumpa odmiče u predstavničkom domu čiju većinu čine opozicioni demokrati koji bi o tome mogli glasati krajem decembra, te bi se potom postupak nastavio u Senatu Kongresa SAD, gdje su u većini Trumpovi vladajući republikanci.

Nancy Pelosi, predsjedavajuća predstavničkog doma američkog Kongresa u kojoj većinu imaju demokrati, zatražila je danas pisanje optužnice protiv predsjednika SAD zbog "zloupotrebe položaja" jer on "ponovo pokušava da kompromitira izbore u vlastitu korist", prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.