5.12.2019. 22:29
0
Haos u Francuskoj: Sukob demonstranata i policije, privedeno 87 osoba
Bunt u Francuskoj ne prestaje, desetine hiljada građana izašle su na ulice, gdje protestiraju protiv plana predsjednika Emmanuela Macrona da promijeni penzioni sistem, javlja CNN.

Na Place de la République su demonstranti zapalili vatru, gdje je došlo do sukoba s policijom. I u drugim gradovima je došlo do sukoba, u Nantesu je policija koristila vodene topove i dimne bombe.

Do sada je privedeno 87 osoba na ispitivanje i provedeno više od 9.000 sigurnosnih provjera.

Ajfelov toranj je zatvoren, kao i većina institucija, tržnih centara, prodavnica i banaka u Parizu. Javni prijevoz nije u funkciji, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.