8.12.2019. 20:29
0
Potonuo ratni brod "Freedom USS Detroit" na zapadnom Atlantiku
Na zapadnom Atlantiku potonuo je ratni brod "Freedom USS Detroit", potvrdili su iz južne komande mornaričkih snaga SAD.

Brod je potonuo tokom raspoređivanja u području odgovornosti Južne komande mornaričkih snaga SAD. 

Na slikama koje je objavila vojska SAD može se vidjeti kako brod tone. On sada predstavlja opasnost za plovidbu tim dijelom okeana. 

Pretpostavlja se da je na brodu prethodno izbio požar te da ga je posada napustila.

"Freedom USS Detroit" je brod koji je u upotrebi od 2014., a pripada klasi najnovijih ratnih brodova američke mornarice. 

Ovakvi brodovi dizajnirani su za djelovanje u obalnoj zoni, a mogu obavljati operacije u borbi protiv terorizma. Također, ovaj brod može obavljati specijalne operacije i može povući teret do 700 tona. 

Njegova maksimalna brzina je 84 kilometara na sat. Brodovi su naoružani topovima kalibra 57 milimetara, protuavionskim raketama, helikopterima i bespilotnim letjelicama tipa MK-8, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.