11.12.2019. 18:45
0
Pompeo: SAD žele sarađivati s Rusijom na okončanju sukoba u Libiji
Sjedinjene Države žele sarađivati s Rusijom na okončanju sukoba u Libiji, izjavio je u srijedu američki državni sekretar Mike Pompeo, dodajući da je jučer podsjetio ruskog kolegu Sergeja Lavrova da je embargo na oružje Libiji stupio na snagu.

Govoreći na konferenciji za novinare, Pompeo je odbio komentirati nestanak nenaoružanog američkog drona u prošlom mjesecu.

Reuters je izvijestio kako američka vojska vjeruje da je dron zapravo oborila ruska protivzračna odbrana i da Washiongton zahtijeva da mu se vrati olupina bespilotnog aviona.


(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.