13.12.2019. 16:45
0
U bombaškom napadu u afganistanskoj pokrajini Ghazni ubijeno 10 civila
Deset civila je ubijeno i šest je ranjeno u eksploziji bombe podmetnute kraj puta u istočnoj afganistanskoj pokrajini Ghazni u petak, potvrdila je zvaničnica ministarstva unutarnjih poslova.

- Minibus koji je prevozio civile kretao se cestom između oblasti Jaghato i  Dih Yak u pokrajini Ghazni kada je oko 10.30 sati aktivirana improvizirana eksplozivna naprava – izjavila je glasnogovornica Marwa Amini za Xinhuu.

Četiri žene i jedno dijete su među poginulima, dok pokrajinski zvaničnici pokušavaju obavijestiti rodbinu žrtava napada, kazala je ona.

Tri žene također su među ranjenima, dodala je.

Ona je za napad optužila „neprijatelje mira“, koristeći termin vladinih zvaničnika za militantnu grupu.

Talibanski militanti koriste improvizirane eksplozivne naprave u napadima na pripadnike snaga sigurnosti, ali takvo improvizirano oružje također izaziva žrtve među civilima.

Više od 32.600 civila je poginulo i oko 60.700 je ranjeno tokom  oružanih sukoba od januara 2009. godine, sudeći po brojkama misije Ujedinjenih nacija u Afganistanu.


(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.