15.12.2019. 21:02
0
Bangladeš: U požaru u fabrici poginulo najmanje 10 ljudi
Najmanje 10 ljudi poginulo je danas u požaru koji je zahvatio fabriku ventilatora nedaleko od Dake, glavnog grada Bangladeša, saopštila je policija.

Vatrogasci su izvukli 10 tijela nakon što je požar zahvatio trospratnu fabriku u mjestu Gazipur, u predgrađu Dake, rekao je zvaničnik lokalne policije Džabedul Islam.

Nije poznato koliko je tačno bilo radnika u fabrici u trenutku nesreće niti šta je uzrokovalo požar.

"Vatrogasci i dalje pretražuju fabriku", rekao je Islam, dodajući da je desetinama vatrogasaca trebalo dva sata da stave požar pod kontrolu.

Incident je uslijedio četiri dana nakon požara u fabrici plastike, nedaleko od Dake, kada je poginulo najmanje 19 ljudi.

Nesreće ove vrste česta su pojava u Bangladešu gdje većina fabrika posluje nelegalno i bez odgovarajućeg sistema zaštite.


(SRNA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.