17.12.2019. 12:05
0
Estonija se izvinila jer je ministar te zemlje novu premijerku Finske nazvao "prodavačicom"
Estonska predsjednica se izvinila nakon što je ministar unutrašnjih poslova ove zemlje opisao novu finsku premijerku da izgleda kao "prodavačica".

Predsjednica Kersti Kaljulaid izjavila je da ju je "stid" zbog komentara 70-godišnjeg Marta Helmea koji vodi populističku krajnje desničarsku stranku Ekre.

Finska premijerka Sanna Marin (34) najmlađa je premijerka na svijetu.

Ona je na čelu koalicije lijevog centra s još četiri stranke, koje su pod vodstvom žena, a mediji su je okaratkerisali kao zvijezdu u usponu.

Helme je dao ove komentare u radioemisiji svoje stranke.

- Sada vidimo kako je jedna prodavačica postala premijerka i kako su se vladi pridružili i neki drugi ulični aktivisti i neobrazovani ljudi - rekao je on.

Marin je ranije govorila o svom odrastanju u siromašnoj porodici. Radila je kao prodajna asistentica prije odlaska na univerzitet i početka političke karijere.

Bila je prva osoba u svojoj porodici koja je završila srednju školu i pohađala univerzitet.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.