28.12.2019. 10:59
0
Broj poginulih u eksploziji bombe u Mogadishu porastao na 61
Eksplozija bombe na prometnom punktu u glavnom gradu Somalije Mogadishu u subotu, ubila je najmanje 61 osobu, a desetine ranjenih su prebačeni u bolnicu, naveli su iz Službe hitne pomoći u tom gradu, javlja Reuters.

Glasnogovornik somalijske vlade Ismail Mukhar Orango je kazao da je napad izveden aktiviranjem eksploziva u kamionu na kontrolnom punktu na raskrsnici Ex-Comtrol Afgoya na jugozapadu Mogadishua.

- Do sada smo potvrdili smrt 61 osobe, a 51 osoba je povrijeđena. Sve je više žrtava i broj smrtnih slučajeva se povećava - rekao je osnivač Aaminove hitne pomoći Abdikadir Abdirahman Haji Aden.

Do sada niko nije preuzeo odgovornost za napad, a istraga je u toku.

Sredinom oktobra 2017. godine dogodila su se dva slična napada u Mogadishuu, a za te napade i ubistvo najmanje 500 osoba odgovornost je preuzela teroristička organizacija Al-Shabaab.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.