4.1.2020. 21:54
0
U SAD-u ubijen transrodni muškarac, pronađen je upucan u taksiju
U Oklahomi je ovesedmice ubijen transrodni muškarac, a policija traži osumnjičenog, javlja ABC News.

Policija još ne zna je li motiv ubistva to što je žrtva bila transrodna osoba.

Ubijeni je radio kao taksist

Tijelo 25-godišnjeg Dustina Parkera pronađeno je ove srijede u taksiju u gradu McAlesteru. Automobil u kojem je pronađen imao je nekoliko rupa od metaka. Parker je radio kao taksist tvrtke Rover Taxi.

Vlasnik tvrtke Brian West rekao je da su pogođeni njegovom smrću.  

“Bio je bistar mladi čovjek s puno potencijala”, rekao je West.

Osim što je radio kao vozač, Parker je bio i LGBT aktivist u McAlesteru, gradu udaljenom oko 200 kilometara od Oklahoma Cityja.

Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje djece

Njegov pogreb će se održati ovog ponedjeljka, a iza sebe je ostavio suprugu i dvoje djece iz prethodne veze njegove supruge.

Ovo je prva transrodna žrtva u SAD-u ove godine

Iz organizacije Human Right Campaign rekli su da je Parker prva transrodna žrtva ubijena u 2020. godini. Tijekom prošle godine u SAD-u je ubijeno najmanje 25 transrodnih osoba ili osoba koje se rodno ne identificiraju, prenosi Index.hr.


(Amila Alijagić)

UbistvoSAD
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.