24.1.2020. 11:21
0
U Kini javni prijevoz obustavljen u deset gradova
Kina je pojačala mjere za suzbijanje korona virusa od čijih posljedica je umrlo 25 ljudi i zaraženo 830. Javni prijevoz je obustavljen u deset gradova, popularna turistička mjesta su zatvorena, a organizirane su i nove bolnice za liječenje zaraženih, javlja Reuters.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) okarakterisala je korona virus kao hitan slučaj za Kinu.

Zdravstvene vlasti strahuju da bi stopa zaraze mogla porasti tokom lunarne nove godine, kada stotine miliona Kineza putuju  unutar zemlje i u inozemstvo tokom praznika.

U četvrtak je bilo 830 potvrđenih slučajeva, a 25 osoba je umrlo, potvrdila je Nacionalna zdravstvena komisija. Većina oboljelih  su u kineskom gradu Wuhan, odakle se počeo širiti korona virus.

Preliminarna istraživanja pokazuju da je virus na čovjeka prenesen sa zmije.

Wuhan, grad s 11 miliona ljudi, i susjedni Huanggang, grad s oko sedam milijuna ljudi, su blokirani. Željezničke stanice uglavnom su zatvorene, letovi su obustavljeni i postoje kontrolne tačke na glavnim cestama.


(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.