24.1.2020. 17:41
0
U Wuhanu će do početka naredne sedmice biti izgrađena bolnica s 1.000 kreveta
Kineski grad Wuhan ubrzano gradi novu bolnicu od 1.000 kreveta za liječenje pacijenata zaraženih novim koronavirusom, mobilizirajući mehanizaciju kako bi objekat bio završen početkom sljedeće sedmice, objavili su državni mediji.

Nova bolnica gradi se pored odmarališta  koje je prvotno bilo namijenjeno lokalnim radnicima, koje je postavljeno u vrtovima uz jezero na periferiji grada, objavio je u petak Changjiang Daily.

Bit će postavljene montažne zgrade s 1.000 kreveta.

Građevinske mašine, uključujući 35 bagera i 10 buldožera,  su na terenu od četvrtka navečer, s ciljem da novi objekt bude pripremljen do ponedjeljka, saopćeno je.

"Izgradnjom ovog objekta bit će riješen nedostatak postojećih medicinskih resursa", navodi se u izvještaju.

Budući da će to biti montažne zgrade, neće  samo biti izgrađena brzo, nego neće koštati puno.

 
(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.