29.1.2020. 22:02
0
Vijeće Evrope: Zatočenje Assangea je 'opasan presedan za novinare'
Zatočenje Juliana Assangea „predstavlja opasan presedan za novinare“, saopćili su poslanici Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope, koji su glasali protiv izručenja Sjedinjenim Državama osnivača WikiLeaksa.

Izrazi podrške Assangeu i implicitna kritika britanske vlade bit će uvršteni u konačni izvještaj koji je pripremio za Parlamentarnu skupštinu Vijeća Evrope britanski laburistički poslanik lord Foulkes, koji se bavi pitanjem poštovanja ljudskih prava širom evropskog kontinenta.

Assange je u londonskom zatvoru  Belmarsh uoči ročišta o izručenju koje počinje u februaru. Američka velika porota optužila ga je po 18 tački optužbe – od kojih 17 na osnovu Akta o špijunaži - zbog namjere da se domogne i objavi povjerljive diplomatske i vojne dokumente, piše The Guardian  u srijedu.


(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.