29.1.2020. 22:20
0
Velika Britanija napušta EU u petak u ponoć
Zastupnici u Evropskom parlamentu su velikom većinom glasova, 621 za i 49 protiv, potvrdili sporazum prema kojem Velika Britanija napušta Evropsku uniju, objavio je BBC.

Nakon glasanja, evroparlamentarci su ovaj događaj obilježili pjevajući škotsku pjesmu "Auld Lang Syne", koja se često izvodi na oproštaju od stare godine, ali se pjeva i na sahranama, dodjelama diploma i drugim događajima.

Velika Britanija će napustiti EU u petak kad otkuca ponoć.

Posljednja zvanična etapa trebala bi da bude sutra, kada Vijeće Evrope treba pisanim putem usvojiti sporazum o razlazu, nakon čega bi Velika Britanija postala prva država koja napušta Evropsku uniju, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.