4.2.2020. 21:24
0
Rusija ljude koji se vraćaju iz kineskog Wuhana šalje u Sibir
Rusija će ljude koji se u tu zemlju vraćaju iz kineskog Wuhana, epicentra koronavirusa, poslati u Sibir.

U Sibiru će za evakuisane iz provincije Hubei, koja okružuje Wuhan, biti postavlje karantin, potvrdila je zamjenica ruskog premijera Tatjana Golikova.

Prema državnoj novinskoj agenciji, Golikova je novinarima rekla da će povratnici iz Hubeija biti dvije nedjelje izolovani u sibirskoj regiji Tumen, jer je to “najpripremljenije područje”.

“Želim da umirim sve i kažem da su građani koji lete iz Wuhana i Hubeija zdravi”, rekla je Golikova.

“Naši kolege iz Kine ne dopuštaju onima koji su zaraženi da napuste njihovu teritoriju, da odu iz karantina”, dodala je, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.