9.2.2020. 10:15
0
Od posljedica zaraze korona virusom u Kini preminulo 812 osoba
Bilans smrtno stradalih od posljedica zaraze korona virusom u Kini povećan je na 812 osoba. Nacionalna zdravstvena komisija Kine (NHC) saopćila je da je u protekla 24 sata preminulo 89 zaraženih osoba, čime se broj preminulih od zaraze opasnim virusom u toj zemlji povećao na 812.

U saopćenju se navodi da je do sada potvrđena zaraza virusom 2019-nCoV kod ukupno 37.198 pacijenta, a samo u protekla 24 sata potvrđeno je više od 2.600 slučajeva, javlja Anadolija.

Pod prismotrom je 188.183 ljudi za koje se sumnja da nose opasni virus.

Korona virus se krajem prošle godine pojavio i brzo proširio u kineskom gradu Wuhanu, a slučajevi zaraze potvrđeni su u više od 20 zemalja širom svijeta.

Svjetska zdravstvena organizacija proglasila je stanje globalne opasnosti, a brojne aviokompanije obustavile su letove ka Kini.



(FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.