10.2.2020. 16:50
0
Palestinci najavljuju proteste u Ramallahu i Gazi protiv američkog plana
Palestinske frakcije na okupiranim teritorijama danas su pozvale na održavanje velikog protestnog skupa u centru Ramallaha na Zapadnoj obali i sutra u podne u gradu Gazi, dok se predsjednik Mahmoud Abbas, koji je danas doputovao u Sjedinjene Države, priprema da se obrati Vijeću sigurnosti UN-a na sjednici sazvanoj povodom objave američkog takozvanog „sporazuma stoljeća“ kome se snažno protive Palestinci.

Frakcije navode u saopćenju da skupovi imaju za cilj pokazati protivljenje palestinskog naroda američkom planu, u naporu da ga osujeti. Oni će također iskazati podršku protivljenju palestinskog čelništva planu.

Očekuje se da se predsjednik Abbas sutra obrati vijeću kako bi pojasnio palestinsku poziciju prema sporazumu stoljeća, koji ima za cilj ukinuti palestinska prava, istovremeno pomažući Izraelu da proširi svoje okupacijske ovlasti, prenosi palestinska novinska agencija WAFA.


(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.