11.2.2020. 10:23
0
Tužilaštvo traži do devet godina zatvora za Trumpovog saradnika Rogera Stonea
Savezno tužilaštvo tražit će od suda da osudi bliskog saradnika američkog predsjednika Donalda Trumpa, Rogera Stonea, na sedam do devet godina zatvora, nakon što je optužen da je lagao i opstruirao istragu.

Stoneu  bi kazna trebalo da bude  izrečena sljedeće sedmice, a on je šesti Trumpov saradnik ili savjetnik koji će biti optužen u sklopu istrage specijalnog istražitelja Roberta Muellera, prenosi AP.

Prošle godine  u novembru  Stone  je proglašen krivim što je lagao Kongres i opstruirao istragu Predstavničkog doma o umiješanosti Trumpa i Rusije  u izbore 2016. godine.

Tužilaštvo je u memorandumu objavljenom u ponedjeljak uvečer  je tražilo za Stonea 87 do 108 mjeseci zatvora, uz obrazloženje da bi takva presuda mogla da pošalje poruku drugima koji razmišljaju da lažu ili ometaju istragu Kongresa.

Stone je negirao sve optužbe, navodeći da je postupak protiv njega politički motiviran.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.