16.2.2020. 21:43
0
Potpredsjednik Turske: Ispunili smo obaveze iz sporazuma o sirijskom Idlibu
Potpredsjednik Turske Fuat Oktay izjavio je da je Turska ispunila obaveze na sjeverozapadu Sirije koje proističu iz sporazuma sa Rusijom i Iranom.

Turska i Rusija, koje podržavaju suprotne strane u višegodišnjem ratu u Siriji, postigle su sporazum 2018. godine o uspostavljanju zone deeskalacije u Idlibu. Međutim, ofanzivom sirijske vlade prekinuta je krhka saradnja Ankare i Moskve, nakon što je 13 turskih vojnika izgubilo život na sirijskom ratištu u posljednje dvije sedmice.

Oktay je za NTV izjavio da je Turska odlučna u namjeri da zaustavi napredak sirijske vlade i Idlibu, ponavljajući ranije izrečenu prijetnju da će Ankara upotrijebiti vojnu silu da potisne sirijske snage ako se same ne povuku do kraja februara. Oktay također kaže da je Turska upoznala Rusiju sa svojim stavom o Idlibu, prenosi Reuters. 

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.