23.2.2020. 11:39
0
Najmanje sedam poginulih u zemljotresu u Turskoj
Najmanje sedam osoba poginulo je na istoku Turske, a petero je povrijeđeno u zemljotresu koji je pogodio pogranično područje sa Iranom, rekli su zvaničnici.

Epicentar potresa je bio na dubini od šest kilometara.

Iz Seizmološkog centra Univerziteta u Teheranu navode da je epicentar bio na području Kotura, u pokrajini Zapadni Azerbejdžan, na zapadu Irana.

"Naši spasilački timovi upućeni su u tu zonu. Dosad, nemamo izvještaje o šteti ili žrtvama u oblasti koja nije naseljena u provinciji Zapadni Azerbejdžan", rekao je jedan iranski zvaničnik za državnu televiziju.

Potres se osjetio u turskoj provinciji Van.

Turski ministar unutrašnjih poslova Supejman Sojlu potvrdio je da je poginulo sedam ljudi, da je određen broj zgrada oštećen, kao i da je veći broj ljudi blokiran ispod objekata.

On je rekao da su na lice mjesta upućene spasilačke ekipe.

Svjetski mediji javljaju da je među mrtvima i troje djece te da je oštećeno i urušeno 1.066 zgrada.



(SRNA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.