26.2.2020. 14:56
0
Hong Kong će dati 1.170 eura svakom punoljetnom stanovniku
Hong Kong je obećao da će svakom punoljetnom stanovniku dati 1.170 eura kako bi im olakšali ekonomske poteškoće izazvane epidemijom koronavirusa i demonstracijama.

Ove subvencije su samo jedna u nizu hitnih mjera predstavljenih nakon rasprave o budžetu u srijedu, piše The Independent.

Oko sedam miliona ljudi će dobiti ovaj novčani iznos.

- Ekonomija Hong Konga je suočena s velikim izazovom ove godine. Nakon pažljivog razmatranja, odlučio sam da damo svakom punoljetnom stanovniku Hong Konga 10.000 hongkonških dolara (1.170 eura) kako bi s jedne strane unaprijedili lokalnu potrošnju, a s druge strane olakšali ekonomske poteškoće stanovnicima - kazao je ministar finansija Paul Chen.

Hong Kong je već osnovao fond za pomoć, za podjelu novčanih sredstava za firme i sektore na koje je Covid-19 imao negativan uticaj.

Javni život u ovoj regiji teško je pogođen epidemijom virusa, koji je od 25. februara zarazio 81 osobu, a dvoje je preminulo.

Restorani i javni prostori, poput biblioteka, muzeja i sportskih centara, zatvoreni su do daljnjeg, dok je turizam između Kine i Hong Konga također pretrpio zbog ograničenja putovanja.

Epidemija koronavirusa je uslijedila nakon višemjesečnih nasilnih demonstracija protiv vlade, a grad je doživio žestoku paralizu aktivnosti u ovom periodu. 

(Fena)

Hong Kong
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.