28.2.2020. 9:19
0
NATO osudio udružene napade Rusije i Assadovog režima, raste napetost i zaoštravanje odnosa između Rusije i Turske
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg je osudio napade sirijskog režima i njegovog saveznika Rusije u Idlibu te pozvao na prekid napada, prenosi Anadolu Agency (AA).

Stoltenberg i turski šef diplomatije Mevlut Cavusoglu su u četvrtak navečer razgovarali telefonom, a glasnogovornica  NATO-a Oana Lungescu je na upit AA  kazala da je Stoltenberg  tokom razgovora osudio zračne napade sirijskog režima i njegovog saveznika Rusije u Idlibu.

Apelovao je na sirijski režim i Rusiju da poštuju međunarodno pravo te da pruže podršku mirovnim naporima koji se poduzimaju pod pokroviteljstvom Ujedinjenih naroda (UN).

Također je sve strane pozvao na uzdržanost.

"Sve strane trebaju doprinijeti smanjenju napetosti te spriječiti daljnje pogoršanje ove veoma opasne situacije i užasnih humanitarnih uvjeta u tom regionu", kazao je Stoltenberg.

(Fena(

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.