9.3.2020. 14:00
0
Vatikan online putem prenosio papinu misu zbog koronavirusa
Papa Franjo u ponedjeljak je predvodio jutarnju misu u kapeli vatikanskog hotela u kome živi, i ponudio je molitve za ljude zaražene koronavirusom i one koji brinu za njih.

Franjina misa, koju je danas online putem prenosio Vatikan, dokaz je novih mjera koje je uvela Sveta stolica kako bi suzbila širenje virusa u skladu  s ograničenjima koj je uvela italijanska vlada. Sa 7.375 zaraženih ljudi, Italija ima najvišu stopu zaraze izvan Azije.

S 83 godine života i uklonjenim jednim plućnim krilom, Franjo bi bio u riziku od ozbiljnih komplikacija ukoliko se zarazi virusom. On se prehladio prije dvije sedmice, ali danas je izgledao oporavljen i nastavio je s privatnim sastancima, uključujući i one s biskupima iz Francuske i dvojicom ambasadora koji napuštaju Vatikan.

Vatikan, grad država u srcu Rima, potvrdio je jedan pozitivan slučaj na koronavirus. Vatikanski nacionalni muzeji su zatvoreni, a širom zemlje je italijanska Katolička crkva prekinula s misama i drugim ceremonijama kako bi spriječila veća okupljanja, prenosi Associated Press.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.