10.3.2020. 15:25
0
Grčka spriječila skoro hiljadu migranata da uđu u zemlju
Gotovo 1.000 migranata pokušalo je preći u Grčku iz Turske u protekla 24 sata uprkos strogim kontrolama na granicama, izjavili su u utorak grčki zvaničnici.

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan, koji je donio odluku 28. februara da otvori tusku granicu za migrante koji žele otići, izazvala je krizu na granici između Grčke i Turske.

On je u utorak ponovio poziv državi članici EU, Grčkoj, da pusti migrante da uđu u njihovu zemlju, prenio je Reuters.

Na press konferenciji grčki zvaničnici kazali su da su 963 osobe spriječene u ilegalnom prelasku u Grčku od ponedjeljka, pri čemu su 52 osobe uhapšene.

Uhapšeni su migranti iz Sirije, Afganistana i Irana, rekli su zvaničnici.

Grčka vojna vozila i vojnici nastavili su patrolirati duž žičane i čelične ograde koja odvaja grčki prelaz Kastanies od turskog graničnog prelaza Pazarkulu.

Grčke sigurnosne snage kažu da su spriječile oko 42.000 osoba od ulaska na grčki teritorij otkad su migranti prebjegli na granicu iz Turske nakon Erdoganove odluke da otvori granicu.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.