22.3.2020. 21:40
0
Johnson poručio Britancima: Shvatite ozbiljno socijalno distanciranje
Britanski premijer Boris Johnson poručio je građanima da ozbiljno shvate savjet da se socijalno distanciraju kako bi se suzbili širenje koronavirusa, naglasivši da je ta mjera od ključne važnosti.

Premijer se zahvalio ljudima na "žrtvi" koju su dali, ali upozorio je one koji idu u parkove i otvorene prostore da se moraju  držati dalje jedno od drugih najmanje dva metra, prenosi BBC.

- Ako ne budete odgovorni u tom pogledu onda ćemo morati da uvedemo dodatne mjere - rekao je.

Broj oboljelih od virusa Covid-19 u Velikoj Britaniji dostigao je 281.

Nacionalna zdravstvena služba u Britaniji otkrila je da postoji rizik za 1,5 miliona ljudi da se zaraze i oni moraju biti u kućnoj izolaciji najmanje 12 sedmica.

(FENA)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.