1.4.2020. 8:35
0
Velika Britanija: Svaki četvrti doktor u samoizolaciji, prijeti ogromni priliv pacijenata
Upravnik Kraljevskog ljekarskog koledža Endru Godar (Andrew Goddard) izjavio je da se svaki četvrti ljekar u zdravstvenom sistemu Velike Britanije nalazi u samoizolaciji ili je zaražen koronavirusom.

Godar je rekao da su jedinice intenzivne njege u nekim bolnicama dostigle svoj limit, prenosi Gardijan. Međutim, istakao je da većina ljekara koji su u kućnoj samoizolaciji nije nužno i zaražena koronavirusom.

Britanska vlada se našla na udaru kritike zbog nedostatka zaštitne opreme za zdravstvene radnike koji liječe oboljele od koronavirusa. Kako se navodi, medicinskim tehničarima nedostaju maske, zaštita za oči, kao i druga osnovna medicinska sredstva.

Izvršni direktor Nacionalne službe za zdravlje u Velikoj Britaniji Chris Hopson upozorio je da u narednim danima može doći do općeg kolapsa bolnica u Londonu zbog koronavirusa, istakavši da im prijeti “cunami pacijenata”. 

- Medicinske ustanove su prebukirane pacijentima koji su ozbiljno bolesni. Brine broj inficiranih koji stiže u kratkom vremenskom roku i kako su u teškom stanju. Bukvalno dolaze u talasima - rekao je Hopson.

Ujedinjeno Kraljevstvo će proći dobro ako epidemiju korona virusa završi s manje od 20.000 mrtvih, rekao je Steven Powis, direktor Nacionalne zdravstvene službe.

On je na konferenciji za novinare u vladi rekao da u Londonu još nisu popunjene sve jedinice intenzivne njege, a da zdravstvene službe pripremaju više objekata za prijem pacijenata u kritičnom stanju.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.