7.4.2020. 14:54
0
Britanski premijer Boris Johnson 'stabilan', nema upalu pluća
Britanski premijer Boris Johnson koji je u nedjelju uvečer hospitaliziran zbog simptoma korona virusa koji perzistiraju više od 10 dana otkako je testirao pozitivno, u ponedjeljak uvečer je prebačen na odjel za intenzivnu njegu.

Njegov glasnogovornik je oko 14:00 u utorak potvrdio da je premijer 'stabilan' i da 'nema upalu pluća'.

Njegovo stanje se pogoršalo u ponedjeljak poslijepodne te je intenzivna njega bila jedina ispravna odluka.

Na čelu britanske vlade Johnsona mijenja Dominic Raab, ministar vanjskih poslova.

Johnson se dan ranije oglasio iz bolnice putem Twittera navodeći da je u 'dobrom raspoloženju' i da redovno komunicira sa svojim timom, naglašavajući da nastavlja koordinirati aktivnosti na borbi protiv korona virusa – iz bolničkog kreveta. Također je zahvalio 'briljantnom' medicinskom osoblju koje brine o njemu i nosi ogroman teret brige o pacijentima oboljelim od korona virusa.

U Velikoj Britaniji od korona virusa je oboljelo više od 47.000 osoba. Vlada je najavila da će 'udvostručiti' testiranja kako bi usporila širenje bolesti.

U nedjelju uvečer britanskoj naciji se obratila kraljica Elizabeta sa ohrabrujućom porukom građanima da ostanu ujedinjeni i snažni.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.