9.4.2020. 17:20
0
Covid-19: U Africi više od 530 preminulih
Prema podacima portala “Worldometer”, širom Afrike preminulo je 535 osoba, a 1.096 se oporavilo od koronavirusa.

Slučajevi zaraze još nisu zabilježeni na Lesotu i ostrvu Komori, a u Gvineji, Džibutiju, Ruandi, Madagaskaru, Ugandi, Eritreji, Gvineji Bissau, Ekvatorijalnoj Gvineji, Mozambiku, Namibiji, Esvatiniju, Čadu, Sijera Leoneu, Burundiju, Južnom Sudanu, Sao Tomeu i Principeu nije bilo smrtnih slučajeva.

Preko 1.000 slučajeva zaraze koronavirusom registrovano je u Južnoafričkoj Republici, Alžiru, Egiptu i Maroku. Broj zaraženih ispod deset osoba registrovan je u Južnom Sudanu, Burundiju, Sao Tomeu, Gambiji, Mauritaniji, Sijera Leoneu, Cape Verdeu i Malaviji.

Dok se zemlje s najvećim brojem smrtnih slučajeva usljed COVID-19 nalaze u Sjevernoj Africi, 205 ljudi je umrlo u Alžiru, 103 u Egiptu, 96 u Maroku i 24 u Tunisu.

U Africi su 43 zemlje do sada potpuno zatvorile svoje granice, a sedam je prekinulo međunarodni avio saobraćaj.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.