12.4.2020. 22:00
0
Ne prestaje požar u blizini Černobila, pogledajte zastrašujući video
Na kontaminiranom području Černobila u Ukrajini požari i dalje ne prestaju.

Stručnjaci smatraju da bi uslijed požara mogla porasti radioaktivnost, a stanovnici glavnog grada Kijeva strahuju da bi radioaktivni oblak mogao stići do njih. Za sada još nije zabilježen porast radijacije.

Vatra je zahvatila više od 100 hektara šume, stotinjak kilometara sjeverno od Kijeva. Pod istragom da je izazvao najmanje jedan lokalni požar je 27-godišnji stanovnik gradića nedaleko od zone isključenosti, prenosi Avaz. Prijeti mu do pet godina zatvora, smatra se da je palio smeće, a požar se brzo proširio zbog vjetra.  

Požar i dalje gasi više stotina vatrogasaca uz pomoć vatrogasnih vozila i kanadera. Nisko raslinje, trava i drveće nestaje u vatri pogotovo nakon sušnog razdoblja i tople zime, piše RT.

Nuklearna katastrofa u Černobilu 1986. najgora je nuklearna katastrofa u historiji.



(Lejla Trle) 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.