18.4.2020. 16:00
0
Francuski parlament usvojio vanredni budžet, 110 milijardi eura za ekonomiju
Donji dom francuskog parlamenta usvojio je vanredni budžet tokom noći s petka na subotu, koji uzima u obzir vladin plan vrijedan 110 milijardi eura za spašavanje ekonomije od kolapsa izazvanog epidemijom koronavirusa.

Budžet uključuje bonuse za medicinsko osoblje, fondove za pomoć radnicima koji su u finansijskim problemima i njihovim porodicama, i pomoć ekonomskim granama koje uključuju strateške industrije poput avijacije i proizvodnje vozila.

Prijedlog budžeta u utorak će biti na glasanju u gornjem domu parlamenta, Senatu.

Vlada je upozorila da bi francuska ekonomija, jedna od najvećih u svijetu, mogla biti umanjena za osam posto u ovoj godini i ta bi zemlja mogla doživjeti najtežu recesiju nakon Drugog svjetskog rata, prenosi AP.

 


(FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.