28.4.2020. 16:44
0
Austrijski zvaničnici najavili skoro ublažavanje restriktivnih mjera
Austrijski zvaničnici saopćili su u utorak da se stopa novozaraženih koronavirusom stabilizirala i da zemlja uskoro može ući u fazu ublažavanja mjera ograničenja društvenog života.

Ministar zdravstva Rudolf Anschober izjavio je da će austrijske vlasti započeti da ublažavaju restriktivne mjere od 1. maja do kraja juna.

Ministrica turizma Elisabeth Koestinger saopćila je da će se restorani ponovo otvoriti 15. maja. Dodala je da će još biti restrikcija, uključujući skraćeno radno vrijeme i uvođenje pravila da više od četiri odrasle osobe ne sjede za jednim stolom, te da razdaljina između stolova iznosi minimalno jedan metar.

Austrija je izvijestila o više od 15.000 slučajeva koronavirusa i skoro 600 umrlih. Rast broja novozaraženih značajno se usporio, sudeći po podacima univerziteta Johns Hopkins, prenosi Associated Press.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.