3.5.2020. 8:44
0
Johnson: Vlada je imala plan u slučaju moje smrti
U intervjuu za nedjeljni broj časopisa "The Sun" britanski premijer Boris Džonson (Johnson) otkrio je da je vlada pripremila plan u slučaju njegove smrti kada mu se stanje pogoršalo dok se prošlog mjeseca na intenzivnoj skrbi borio protiv Covida-19.

Džonson se vratio na posao u ponedjeljak, mjesec dana nakon što je utvrđeno da je pozitivan na koronavirus.

U izolaciji u Downing Streetu 55-godišnji premijer bio je od kraja marta, a početkom aprila je prebačen u londonsku bolnicu St. Thomas gdje je bio podvrgnut liječenju kisikom, a tri noći je proveo na intenzivnom liječenju.

- Imali su strategiju kako se nositi u slučaju scenarija smrti Staljinovog tipa. Bio je to težak trenutak, neću poricati - rekao je Džonson za "The Sun".

Nakon otpuštanja iz St. Thomasa bolnica je objavila da im je bilo drago brinuti se za premijera, ali nisu iznosili detalje o težini njegove bolesti, osim da se liječio na intenzivnoj njezi. 

- Ljekari su imali sve vrste dogovora o tome što učiniti ako stvari pođu po zlu - rekao je Džonson.

Loš trenutak, kazao je, bio je kada je postojalo 50 posto vjerovatnosti da će mu niz dušnik morati "gurati cijev".

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.