3.5.2020. 21:10
0
U Italiji proteklog dana od koronavirusa umrle 174 osobe, smanjen broj oboljelih
Od posljedica zaraze koronavirusom u Italiji je u protekla 24 sata umrlo još 174 oboljelih, čime je broj smrtnih slučajeva u toj zemlji povećan na 28.884.

Civilna zaštita Italije objavila je dnevni pregled epidemiološke slike u kojem se navodi da je u protekla 24 sata za 525 smanjen broj aktuelno oboljelih osoba u toj zemlji i da taj broj trenutno iznosi 100.179.

Izvještaj je objavljen noć uoči prelaska na drugu fazu borbe protiv pandemije u Italiji u kojoj će od sutra na snagu stupiti relaksacija mjera koje su prethodno uvedene zarad suzbijanja širenja virusa.

Iz Civilne zaštite navode da je Italija prošla fazu platoa, osnosno vrhunca epidemije.

U Italiji je od COVID-19 izliječeno ukupno 81.854 oboljelih, a smanjuje se i broj pacijenata na odjelima za intenzivnu njegu.

Epicentar epidemije u Italiji je regija Lombardije u kojoj je od posljedica zaraze umrla 14.231 oboljela osoba.

Shodno relaksaciji mjera, građani Italije od sutra će moći posjećivati rodbinu i slobodnije se kretati širom zemlje. Neki strateški biznisi će biti ponovo pokrenuti tako da će se više od četiri miliona radnika vratiti na radna mjesta. Na snazi su i dalje obavezne mjere predostrožnosti.

Škole, dvorane i brojne komercijalne i turističke aktivnosti i dalje su suspendirane širom Italije.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.