18.5.2020. 13:15
0
U Moskvi 77 osoba preminulo od koronavirusa u posljednja 24 sata
Zdravstveni zvaničnici u Moskvi saopćili su u ponedjeljak da je 77 ljudi preminulo od koronavirusa u gradu u protekla 24 sata, što je najviša dnevna brojka preminulih u ruskoj prijestonici do sada.

S ukupno više od 146.000 potvrđenih slučajeva zaraze i 1.580  preminulih, na Moskvu otpada više od polovine ruskih slučajeva zaraze i 58 posto svih prijavljenih smrtnih slučajeva.

Ukupan broj zaraženih u Rusiji danas je nadmašio 290.000 ljudi, dok je ukupan broj preminulih veći od 2.700. Ruska komparativno niska stopa smrtnosti izazvala je sumnjičavost na Zapadu, gdje eksperti sugeriraju kako je moguće da Rusija ne prijavljuje sve smrtne slučajeve.

Ruski zvaničnici odlučno negiraju te navode i pripisuju relativno nizak broj preminulih od COVID-19  mjerama koje je ta zemlja poduzela na suzbijanju širenja virusa, prenosi AP.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.