26.5.2020. 18:05
0
Palestina osudila izrelske razvojne planove u Jerusalemu
Palestinsko ministarstvo vanjskih poslova u utorak je osudilo izraelski plan za razvojne projekte u gradu Jerusalemu koji je premijer Benjamin Netanyahu odobrio u ovoj sedmici.

- Novi plan vrijedan 57 miliona dolara ima za cilj produbiti judaizaciju grada silom i stvaranjem novih činjenica na terenu u korist okupatorskog narativa i njegovih lažnih tvrdnji – navodi ministarstvo u saopćenju za javnost.    

- Sav novac uložen za provedbu okupatorskih planova i judaizacije Jerusalema nikada neće donijeti uspjeh. Sve okupacijske mjere represije i širenja naselja, kao i napadi na naš kulturni identitet, propast će – dodaje ministarstvo.

U ponedjeljak je Izraelski radio javio da je  Netanyahu instruiran da pripremi razvojni plan grada Jerusalema vrijedan 200 miliona šekela (57 miliona  dolara), i da ima za cilj poboljšati infrastrukturu i razviti turizam u gradu.

Palestinci žele da istočni dio Jerusalema, koji je okupirao Izrael 1967. godine bude prijestonica palestinske države, dok Izrael insistira da je grad njegova nepodijeljena vječna prijestonica, prenosi Xinhua.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.