1.6.2020. 20:27
0
Policajac koji je davio Floyda prebačen u treći zatvor
Policajac iz Mineapolisa, Derek Chauvin, koji je, kako se vidi na snimku, koljenom davio i usmrtio Afroamerikanca George Floyd, prebačen je u maksimalno osiguran zatvor do prvog pojavljivanja pred sudom.

On se sumnjiči za ubistvo trećeg stepena i maltretiranje, a njegovo postupanje je izazvalo velike proteste i nasilje širom SAD.

Kako prenosi BBC, to je već treći zatvor u koji je prebačen od kada je uhapšen prošlog petka zbog sprečavanja širenja virusa Covid-19, ali i zbog očekivanog uticaja protesta u zatvorima.

Prvo saslušanje pred sudom pomjereno je sa današnjeg dana na 8. juni, a određena mu je kaucija od 500.000 dolara.

Kako su ranije objavili američki mediji, zbog cijelog slučaja, Chauvinova supruga podnijela je zahtjev za razvod braka.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.