14.6.2020. 12:38
0
Kina zabilježila najviši broj zaraženih u dva mjeseca
Kina je u nedjelju izvjestila o 57 novih potvrđenih slučajeva COVID-19 u proteklih 24 sata, u najvišoj cifri od 3. aprila, jačajući strahovanja od drugog vala pandemije dok se restriktivne mjere ublažavaju širom svijeta.

Kineska nacionalna zdravstvena komisija navodi u saopćenju da je 38 novih potvrđenih slučajeva lokalno preneseno, od kojih je 36 u Pekingu. To je najviša dnevna brojka zaraženih u kineskoj prijestonici otkako su vlasti počele objavljivati podatke o pandemiji.

Peking je zabilježio rast novih potvrđenih slučajeva sa šest u prethodnom danu, nakon što su vlasti počele obavljati masovna testiranja na pijaci Xinfadi u jugozapadnom kvartu prijestonice, Fengtai.

Kvart je proglasio „ratno stanje“ a gradske vlasti zabranile su turističke i sportske aktivnosti u subotu, izazivajući strahovanja od novog vala COVID-19.

Od novopotvrđenih slučajeva, 19 su takozvani uvezeni slučajevi koje su donijeli putnici iz inostranstva, a 17 ih je doputovalo u Guangdong.

Kina je također javila o devet asimptomatskih slučajeva, jednom sumnjivom slučaju, i nije bilo novih smrtnih slučajeva od COVID-19 od 13. juna.

Ukupan broj slučajeva COVID-18 u kineskoj matici sada iznosi 83.132, dok je broj preminulih ostao nepromijenjen na 4.634. Kina ne vodi asimptomatske pacijente, koji nisu zaraženi virusom ali ne pokazuju simptome, kao potvrđene slučajeve, prenosi AFP.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.