14.6.2020. 13:38
0
Osmero ubijenih u napadu ISIL-a u istočnom Iraku
Osam osoba je ubijeno i šest je ranjeno u nedjelju u napadu militanata Islamske države u istočnoj iračkoj pokrajini Diyala, saopćio je izvor iz pokrajinske policije.

Napad se desio u ranim jutarnjim satima istog dana kada su militanti napali selo u blizini grada Khanaqin, oko 165 kilometara sjeveroistočno od iračke prijestonice Bagdada,  izjavio je izvor za Xinhuu pod uvjetom da ostane anoniman.

Napad je izazvao žestoke sukobe između napadača i lokalnih policajaca, kazao je izvor.

Sukob je rezultirao ubistvom dvojice policajaca i šestorice mještana, od kojih su šestorica također ranjena, kazao je izvor, koji je dodao da su se militanti povukli nakon što su policijska pojačanja stigla u selo.

Uporkos čestim vojnim operacijama protiv ostataka Islamske države, militanti se još kriju u pustinjama, nepristupačnim regijama kao i u planinskom lancu Himreen koji se proteže pokrajinama Diyala, Salahudin i Kirkuk. Oni su u stanju da izvode česte gerilske napade protiv snaga sigurnosti i civila.


(FENA)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.