25.6.2020. 22:00
0
Satelitski snimci otkrili kinesku tajnu na granici sa Indijom
Kina je izgradila nove strukture u blizini granice sa Indijom u Galvanskoj dolini, gdje je nedavno došlo do sukoba u kojem je poginulo 20 indijskih vojnika.

Na satelitskim snimcima tog područja od 22. juna vide se bunkeri, šatori i skladišta za voju opremu, dok tih objekata prošlog mjeseca nije bilo, prenosi "BBC".

Novi snimci objavljeni su u trenutku dok dvije strane vode pregovore radi smanivanja tenzija, nakon sukoba u kojem je, prema ojedinim navodima, bilo žrtava i na kineskoj strni, iako to nije zvanično potrđeno, prenosi TANJUG. 

Sukob u Galvanskoj dolini, spornoj himalajskoj oblasti, dogodio se 15. juna, nekoliko nedjelja nakon što su se visoko rangrani komandanti dvije zemje saglasili da "mirno riješe situaciju u pograničnim područjima u skladu sa različitim bilateralnim sporazumima".


(Lejla Trle) 

KinaIndija
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.