1.7.2020. 14:22
0
Njemačka ukida restrikcije za putovanja iz 11 zemalja izvan Evropske Unije
Njemačka vlada je saopćila da ublažava restrikcije za putnike iz 11 zemalja izvan Evropske unije, ali to nije potpuna lista koju je preporučila Evropska unija.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopćilo je da će od četvrtka državljani Australije, Gruzije, Kanade, Crne Gore, Novog Zelanda, Tajlanda, Tunisa i Urugvaja moći da uđu u Njemačku bez ograničenja. To će se odnositi i na Japan, Južnu Koreju i Kinu - ali samo ako te zemlje dozvole ulazak državljanima Njemačke.

Njemačka je izbacila četiri zemlje sa spiska koji je u utorak objavila EU: Alžir, Maroko, Ruandu i Srbiju, javio je AP.

Susjedni austrijski ministar vanjskih poslova Alexander Schallenberg rekao je da je zabrana ulaska neevropskih državljana u njegovu zemlju na snazi do daljnjeg te da Austrija ističe upozorenje protiv putovanja u šest zemalja zapadnog Balkana - Bosnu i Hercegovinu, Kosovo, Sjevernu Makedoniju, Albaniju, Crnu Goru i Srbiju - s obzirom na veliki broj zaraženih koronavirusom u tim državama.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.