6.7.2020. 11:29
0
Dalaj Lama obilježava 85. rođendan objavom albuma mantri i pouka
Dalaj Lama obilježava svoj 85. rođendan u ponedjeljak sa objavom albuma mantri i pouka.

Album pod nazivom "Inner World" (Unutrašnji svijet) kao prvu numeru ima pjesmu "One Of My Favourite Prayers" (Jedna od mojih najdražih molitvi) i nastavlja sa Dalaj Laminim kazivanjem meditacija i izreka uz pratnju muzike.

Ideja je nastala 2015. godine kada ga je Novozelanđanka i muzičarka Junelle Kunin, učenica Dalaj Lame, kontaktirala s tom idejom i na njeno iznenađenje on je odmah pristao.

- Mislila sam da ću ga morati pokušavati uvjeriti - rekla je Reutersu u intervjuu iz svoje kuće u Aucklandu.

- U momentima kada sam ga snimala, od uzbuđenja sam se tresla poput lista na vjetru - rekla je ona.

Kunin je počela snimati album u rezidenciji Dalaj Lame u Dharamsali u Indiji.

Po povratku kući radila je sa suprugom Abrahamom i drugim muzičarima na muzičkoj podlozi.

Na promotivnom videu za album, na pitanje zašto je pristao da učestvuje u ovom projektu, Dalaj Lama je odgovorio da je "sama svrha mog života da služim koliko mogu."

Album stiže pet godina nakon što mu je Patti Smith na britanskom festivalu u Glastonburyju otpjevala rođendansku numeru "Happy Birthday" za njegov 80. rođendan.


(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.