10.7.2020. 15:00
0
Španska Extramadura uvela obavezno nošenje maski, nakon Katalonije i Baleara
Španska regija Extremadura slijedila je primjer Katalonije i Balearskih otoka uvodeći obavezno nošenje maski.

Restriktivne mjere u toj regiji okončane su sredinom juna, ali je broj novih dnevnih slučajeva zaraze u nekim njenim oblastima počeo da raste.

Vlastri u  Extremaduri, jugozapadno od Madrida, objavile su u petak  da u regiji ima 66 aktivnih slučajeva zaraze. Svi stariji od šest godina od subote  moraju nositi maske u zatvorenim javnim prostorima, čak i kada poštuju pravila održavanja fizičke distance.

Uvođenje obaveznog nošenja maski na Balearskim otocima u Mediteranskom moru, razbjesnilo je lokalna poslovna udruženja. Otoci, koji uključuju Ibizu, Mallorcu i Menorcu,  popularna su evropska turistička destinacija.

Konfederacija Balearskih poslovnih udruženja tvrdi da regionalna vlada uvodi stroža ograničenja od onih koje potencijalni turisti imaju u svojim zemljama i da će ih ta mjera obeshrabriti da dođu na Baleare, prenosi AP.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.