18.7.2020. 15:19
0
Biden: Rusija se i dalje miješa u američke izbore, to radi i Kina
Demokratski predsjednički kandidat Joe Biden u petak je izjavio da prima obavještajne izvještaje te mu je rečeno da Rusija nastavlja upletati se u američke predsjedničke izbore koji će se održati u novembru.

Kina također provodi aktivnosti "osmišljene tako da izgubimo povjerenje u ishod" izbora 2020. godine, rekao je Biden svojim pristalicama tokom prikupljanja sredstava online za svoju kampanju.

"Znamo otprije, i garantiram vam da sad znam, jer ponovno dobivam izvještaje. Rusi su i dalje umiješani u pokušaje delegitimizacije našeg izbornog procesa. Činjenica", rekao je Biden.

Ako se Rusija nastavi miješati, upozorio je da će "morati platiti pravu cijenu" ako on pobijedi na izborima protiv republikanskog predsjednika Donalda Trumpa.

Nije jasno kad je Biden počeo primati obavještajne izvještaje koji su uobičajena pojava za glavne predsjedničke kandidate stranaka. Iz njegovog stožera nisu odmah odgovorili na zahtjev za komentarom.

Biden je rekao na konferenciji za medije 30. juna da mu nije ponuđen tajni izvještaj i da bi "imao pravo" tražiti ga nakon što Trump nije reagirao na obavještajna izvještaje da je Rusija plaćala za uistva američkih vojnika u Afganistanu.

Bivši potpredsjednik u administraciji Baracka Obame kritizirao je Trumpa da ne čita svoje obavještajne brifinge.

Nekoliko američkih obavještajnih agencija došlo je do informacija da je Rusija pomogla Trumpu u predsjedničkim izborima 2016. godine, a riječ je o optužbi koju Rusija odbacuje, a Trump za nju ponavlja da je "izmišljotina".

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.